EMMY

Är det värt det ?

Jag har rätt svårt att få höga betyg i skolan och pluggar väldigt mycket för att få ett E vissa gånger.
Jag tycker därför det är så konstigt i dagens samhälle då din intelligens baseras på vilka betyg du har i skolan. Får du A på ett prov, grattis! Då är man ett A barn och klassad som smart. Medans någon annan får E, grattis det är ju bra! Då är man klassad som ''dum''. Personligen så satsar jag inte på A i allt. Hade jag velat hade det ändå nte gått. Nu säger säkert några 'du har fel, såklart det går'. Men nej, jag pluggar och pluggar och det högsta jag får är C. Och det är inte ofta. Jag får inte högre betyg, och om jag visste vad de berodde på hade jag säkerligen tagit tag i det. Men de finns de som är som mig - som måste plugga arslet av sig, för ett få ett E. Och sedan blir vi klassade som den "dumme". Har otroligt många i min närhet i skolan som omedvetet kallar mig dum i huvudet - baserat på vad jag fick på mitt historia prov.

Jag är inte lat när det gäller skolan, jag pluggar minst lika mycket som de som får ett A på sin samhälle inlämning. Men, jag har accepterat det - Jag har svårare att få ett bra betyg på pappret. Jag är inte lat när det gäller skolan, jag pluggar minst lika mycket som de som får ett A på sin samhälle inlämning. Men, jag har accepterat det - Jag har svårare att få ett bra betyg på pappret. Men aldrig i livet är jag dum för det, det går jag fan inte med på. Det värsta av allt måste vara att jag faktiskt många gånger intalar mig själv när vänner frågar vad jag fick på den där inlämningen "Äsch, jag kan ju inte bättre" Och får svaret "Jag fick ett A, men ett E är ju jätte bra för att vara du" Där kom det igen. Du kan lika gärna säga - Men du är dum i huvudet Emmy, då är det jätte bra att du klarade dig till en godkänd nivå, men jag måste bara trycka upp i ditt ansitke att jag är bättre än dig. Men lärare har oc

- Ska jag verkligen behöva skämmas över ett E? för att man vet att när man uttalar sig om det bland vänner så får man den där stämplen. Utan att någon egentligen lägger märke till det. Är det bara jag som ser det här ?

Denna texten är skriven av Alice vilket jag helt glömde skriva innan. Ännu en gång förlåt Alice!


http://www.smp.se/nyheter/lobbyn/ar-ett-a-vart-min-halsa(4122303).gm

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas